Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Iurie Leancă cere deputaților votul pentru un nou guvern, medalion științifico-literar Grigore Vieru, reuniunea Consiliului European la Bruxelles.

La Chișinău este programată a prima ședință plenară a noului parlament, la care premierul Iurie Leancă vrea să ceară votul deputaților pentru un nou guvern, având nevoie de o majoritate simplă.

Delegația UE în Republica Moldova organizează în capitală conferința de finalizare a proiectului finanţat de către Uniunea Europeană Tăcerea nu e o soluţie: Abuzul asupra vârstnicilor.”

ICR Mihai Eminescu, Universitatea B.P.Hasdeu și Consulatul General al României la Cahul organizează la Cahul un medalion științifico-literar dedicat împlinirii a 80 de ani de la nașterea poetului Grigore Vieru.

Asociaţia „CCF Moldova – Copil, Comunitate, Familie” și Centrul de Plasament Temporar și Reabilitare pentru Copii din Bălți lansează primul serviciu de zi pentru copii de până la 3 ani din municipiul Bălți.

La Bruxelles are loc astăzi și mâine reuniunea Consiliului European.

La Moscova are loc o întâlnire diplomatică pe tema unei vizite pe care ar urma s-o facă în Japonia președintele rus Vladimir Putin.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG