Linkuri accesibilitate

Salonul de frumuseţe în ofensivă


Trăim timpuri grele. Acum trebuie să fii foarte energic şi ingenios ca să ademeneşti clienţii.

Mi-a telefonat deunăzi o domnişoară plină de solicitudine, cu voce catifelată, atrăgătoare.

„Bună ziua, domnule Iulian!”

„Bună… Dar cine sînteţi?”

„Sînt reprezentanta unui faimos Centru de frumuseţe şi vreau să discut cu dvoastră…”

„Dar nu aţi greşit adresa? Sînt bărbat. Cred că mai interesate ar fi doamnele şi domnişoarele… ”

„Nicidecum. Să ştiţi că avem printre clienţii noştri foarte mulţi bărbaţi! Dvoastră aveţi mai mult de 33 de ani?”

„Să admitem. Şi care-i treaba?”

„Presupunem că aveţi deja riduri pe faţă şi poate chiar cearcăne sub ochi…”

„Da, am. Şi ce dacă?”

„Perfect!” a exclamat vocea catifelată. Apoi a turuit vreo 10 minute, explicîndu-mi că ei pot înlătura toate ridurile, că pot lupta cu cearcănele, că pot hidrata pielea şi să te transforme într-un bărbat chipeş, frumos, întinerit. Prima şedinţă nu vă costă nimic. Doar apoi, dacă o să vă placă, veţi plăti, mi-a spus domnişoara energică, cu voce atrăgătoare.

I-am spus domnişoarei că la vîrsta pe care o am, 46 de ani, ridurile nu mă prea deranjează, că nu-mi provoacă suferinţe, dar domnişoara încerca să mă convingă cu tot dinadinsul că trebuie să devin mai frumos.

La un moment dat, am întrebat-o de unde îmi ştie numele şi numărul meu de mobil. Tipa mi-a spus că un prieten de-al meu le este client şi le-a sugerat lor să mă sune. Asta mi s-a părut o cacealma ordinară. Fireşte, nu mi-a putut spune numele prietenului care are atîta grijă de mine. Şi, de fapt, nu mi se pare normal ca un om străin, fie el şi de la saloanele de frumuseţe, să-mi cunoască numărul de mobil şi numele.

După ce i-am explicat tranşant că nu mă interesează înlăturarea ridurilor, m-am gîndit că trăim timpuri grele. Acum trebuie să fii foarte energic şi ingenios ca să ademeneşti clienţii. Domnişoara cu voce catifelată e una din aceste fiinţe active şi ingenioase, după toate probabilităţile.

XS
SM
MD
LG