Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Semne de întrebare pina in ultimul moment! La Chisinau, astazi ar fi trebuit sa se reuneasca Parlamentul si premierul desemnat sa ceara votul de învestitura, dar cum se ştie Iulie Leancă a mai cerut un ragaz de o zi, impingind decizia Parlamentului si „suspense-ul” pînă în ultimul, chiar ultimul moment, adica atit cit ii permite legislatia. Ce se va intimpla astazi, ramine de vazut, dar ziua decisiva pentru domnul Leanca nu va fi astazi ci… miine!

Semne de întrebare majore si în legatura cu situatia din Ucraina. Astazi este anunţata la Minsk reuniunea la virf a presedintilor Ucrainei, Rusiei si Franţei şi a cancelarei Germaniei. Ultimul lider german care a fost la Minsk a fost cancelarul Adolf Hitler in 1941, iar ultimul presedinte francez a fost Georges Pompidou în 1973.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost un oaspete frecvent al Minskului, avind in vedere relaţiile dintre cele doua ţări si faptul ca ambele fac parte din Uniunea Vamala. Inaintea acestei anunţate intilniri la virf, luptele au continuat cu violenţa in estul Ucrainei intre separatistii pro-rusi si forţele guvernamentale.

La Bruxelles are loc şedinta ministrilor de finante din tarile care folosesc moneda unica, euro, iar subiectul de discutie il constituie Grecia si noile ei autorităţi şi politici.

In Iran este sarbatorita victoria revolutiei islamice din 1979.

Șeful diplomatiei Greciei, Nikos Kotsias, efectuează o vizită la Moscova.

XS
SM
MD
LG