Linkuri accesibilitate

Armata ucraineană și milițiile rebelilor pro-ruși susțin că au câștigat noi teritorii în confruntarea din Donbas


În ajunul summitului cvadipartit de la Minsk legat de criza din estul Ucrainei, atâta armata ucraineană cât și milițiile rebelilor pro-ruși susțin că au câștigat noi teritorii. Se așteaptă ca punctul central al negocierilor de pace de miercuri să fie trasarea unei linii de demarcație, în spatele căreia să fie retras armamentul greu, și care ar putea demarca o regiune în est, care să se bucure de o mare doză de autonomie.

Cancelara germană Angela Merkel și președintele Franței François Hollande vor încerca să medieze discuțiile directe între președinții Ucrainei și Rusiei, Petro Poroșenko și Vladimir Putin. Planul de pace în discuție a fost daja prezentat săptămâna trecută la Kiev și Moscova.

Aflată luni la Washington, dna Merkel a reafirmat că respinge o soluție militară în Ucraina, pledând pentru continuarea negocierilor diplomatice. Fără să o contrazică, președintele american Barack Obama a adaugat numai că în acest moment, consilierii săi examinează toate opțiunile, inclusiv un sprijin militar defensiv pentru Ucraina, dacă diplomația nu aduce rezultate.

XS
SM
MD
LG