Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău are loc şedinţa Biroului Permanent al Parlamentului, care va decide data la care să fie convocat Parlamentul pentru votul de învestire a Guvernului. Miercuri 11 februarie, expiră termenul când premierul desemnat, Iurie Leancă, trebuie să prezinte programul de guvernare, componenţa Cabinetului de miniştri şi să ceară votul de încredere a Parlamentului, informează IPN.

În negocierile inetrnaţionale de pace privind Ucraina s-au înregistrat progrese: pentru miercuri este anunţată o reuniune la nivel înalt la Minsk între liderii din Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina.

Până atunci, astăzi, cancelara germană Angela Merkel este așteptată la Washington, unde va discuta la Casa Albă cu președintele american Barack Obama, între altele, și despre ciza din estul Ucrainei și despre posibilitatea ca Statele Unite să înarmeze Ucraina, aşa cum cere insistent preşedintele Petro Poroşenko. D-na Merkel şi majoritatea liderilor vest-europeni se opun acestei idei.

Preşedintele rus Vladimir Putin este aşteptat în Egipt.

La Bruxelles are loc reuniunea miniştrilor de externe din UE.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG