Linkuri accesibilitate

Ministrul de externe german pledează din nou pentru negocieri în criza ucraineană


Ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier a declarat că în criza din Ucraina s-a ajuns „într-un punct de cotitură”. Într-un interviu cu televiziunea publică germană, Steinmeier a apreciat că „se va decide în următoarele două, trei zile” dacă se merge spre pace sau spre o extindere a luptelor în estul Ucrainei.

Steinmeier a mai declarat că nu există nici o garanție că noua inițiativă de pace germano-franceză, prezentată joi și vineri la Kiev și Moscova, va avea mai mult succes decât acordurile anterioare, dar a avertizat că „după peste cinci mii de morti, conflictual riscă să se extindă, si nu trebuie sa ajungem în punctul unde diplomația nu mai poate schimba ceva”.

La fel ca și cancelara Angela Merkel, ministrul de externe german a respins, în principiu înarmarea Ucrainei pentru că ar putea anihila orice șansă pentru o soluție pașnică. „…avertizăm împotriva momentului când ne-am manevra singuri în poziția în care negocierile nu mai au nici o șansă”, a spus Steinmeir în interviul televizat.

Totodată, șeful diplomației germane s-a distanțat de șirul de acuzații pe care Statele Unite si Rusia și le aduc reciproc, privind cauzele crizei din Ucraina, pentru că „…nu ne aduce nimic să ne acuzăm reciproc, acum nu trebuie să mai căutăm rădăcinile conflictului, ci să vedem ce putem face in viitor”.

XS
SM
MD
LG