Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de la Chisinau sînt de notat negocierile pe care le duce premierul desemnat Iurie Leancă pentru a obţine voturile care ii sunt necesare unui nou mandat, negocieri ce par sa fie mai mult individuale decit ale partidului care l-a propus.

Presedintele Nicolae Timofti va primi astazi scrisorile de acreditare a doi ambasadori: ambasadorul Statelor Unite, James Pettit, care îşi începe activitatea la Chisinau, si ambasadorul Macedoniei, Pande Lazarevski.

Mişcarea civică „Tinerii Moldovei” organizeaza o conferinţă de presa intitulata „Petitie împotriva captivităţii politice”…

Camera de comert si industrie a Moldovei, in colaborare cu ambasada Chinei comuniste, discuta despre „Oportunităţile de promovare a produselor moldoveneşti pe piaţa chineză”…

Pe plan internaţional sunt de asteptat reactii in continuare pe tema relatiei Greciei cu Uniunea Europeana si cu propunerea de intarire a sancţiunilor impotriva Moscovei, în urma anexării Crimeii si pentru susţinerea separatistilor pro-rusi din estul Ucrainei. Pe teren, in Ucraina, numarul victimelor a ajuns la peste 5000 in cele nouă luni de conflict.

Si tot pe plan international vor fi de urmarit evolutiile in negocierile pentru eliberarea celor doi ostetici de catre gruparea Statul Islamic: un pilot iordanian si un jurnalist japonez. Amindoi sunt ameninţati cu moartea. Teroristii cer eliberarea unei femei acuzata ca a participat la organizarea unui atac sinucigaş cu bomba la Amman, soldat cu 60 de morti. Femeia este condamnata la moarte in Iordania.

Previous Next

XS
SM
MD
LG