Linkuri accesibilitate

Parlamentarii au ales conducerile comisiilor legislative


În noul Parlament, numărul comisiilor de specialitate a fost din nou redus la nouă, față de zece în legislatura precedentă. Conform acordului de guvernare între PLDM și Partidul Democrat, cele două formațiuni au președinția a câte două comisii fiecare.

PLDM conduce Comisia de economie (președinte Ștefan Creangă) și pe cea de cultură (președinte Vladimir Hotineanu). Partidul Democrat are conducerea Comisiei de politică externă și integrare europeană (președinte Igor Corman) și pe cea juridică, de numiri și imunități (președinte Raisa Apolschii).

Comisia pentru agricultură a revenit Partidului Socialiștilor (președinte Radu Mudreac), la fel cea pentru drepturile omului și relații interetnice (președinte Vladimir Țurcanu).

Partidul Comuniștilor va conduce Comisia de administrație publică (președinte Elena Bodnarenco) și Comisia de protecție socială (președinte Oxana Domenti).

Partidul Liberal va conduce o singură comisie parlamentară, pe cea de securitate națională, apărare și ordine publică (președinte Viaceslav Untilă).

După votul din Parlament, liderul PL, Mihai Ghimpu a declarat că defacto există deja o majoritate constituită din PLDM, PD și PCRM: ” Avem Alianța între PLDM, PCRM și PD. Fapt confirmat prin votul de astăzi”, a declarat Ghimpu citat de Unimedia.

Mai mult, liderul PL a declarat că dacă cineva mai credea că o coaliție PLDM-PD-PL este posibilă - poate să renunțe la idee. „Prezența PL în Alianță nu depinde de liberali. Așa cum am fost excluși din AIE 2, așa și acum”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG