Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova, la Chisinau presedintele Nicolae Timofti a convocat pentru orele prinzului si după amiezii consultari cu fracţiunile parlamentare ale PLDM, PDM si PCRM si cu liberalii.

Asociaţia Promo Lex organizeaza discutii pe tema rolului si misiunii forţelor rusesti de pacificare din Moldova, „teorie si practica”…

Astazi este Ziua internationala de comemorare a Holocaustului. Se implinesc 70 de ani de la momentul in care a fost eliberat lagarul de exterminare nazist de la Auschwitz, din Polonia. Momentul este marcat in lumea intreaga.

La Bruxelles, are loc Consiliul economic si financiar si pe agenda se va afla probabil situatia din Grecia, dupa ce alegerile de duminica au fost cistigate de partidul de radical de stinga Syriza.

La Atena componența noului guvern ar putea și anunțată astazi, dupa ce ieri Syriza a încheiat o alianță de guvernare cu partidul populist de dreapta „Grecii Independenți”.

Pe plan regional, atentia este îndreptata spre Ucraina, dupa ultimele evoluţii si declaratiile dure dintre Moscova si NATO. In razboiul din Ucraina, inceput acum nouă luni, numarul victimelor este de peste 5000.

Previous Next

XS
SM
MD
LG