Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, este așteptată publicarea acordului de aliere între PLDM și PDM, care au format o coaliție minoritară pentru a-și asuma răspunderea guvernării.

Asociația Sociologilor și Demografilor lansează la Chișinău rezultatele unui nou sondaj de opinie la aproape două luni de la alegerile parlamentare de la 30 noiembrie.

La Moscova, ministrul rus de externe Serghei Lavrov poartă convorbiri cu Avigdor Liberman, omologul său israelian aflat în vizită.

La New Delhi, președintele american Barack Obama participă la festivitățile de Ziua Republicii, sau ziua adoptării Constituției Indiei.

La Praga, începe o vizită de două zile președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

La Strasbourg, începe sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, având între altele pe agendă dezbaterea rolului Rusiei în organizație pe fundalul crizei ucrainene.

La Bruxelles, are loc o întâlnire a miniștrilor de finanțe din zona euro.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG