Linkuri accesibilitate

Parlamentul Moldovei s-a reunit în ședință extraordinară timp de aproximativ o oră


Parlamentul Moldovei s-a reunit în ședință extraordinară ca să-și aleagă conducerea, în vreme ce negocierile pentru formarea noii guvernări rămân blocate la aproape două luni de la alegeri. Ședința a fost încheiată însă prematur, după ceva mai mult de o oră, fiind amânată până mâine, joi după-amiază la cererea fracțiunii liberal-democrate.

Înaintea ședinței Parlamentului, comuniștii au declarat prin vocea liderului lor Vladimir Voronin că vor ajuta la alegerea conducerii legislativului, dar au negat din nou că ar vrea să participe la vreo alianță de guvernare.

Ceva mai devreme, liderii PLDM și PD declarau că negocierile cu alt treilea partid „pro-european” PL sunt în impas. Șeful democraților, Marian Lupu, a spus că nu exclude o guvernare minoritară cu liberal-democrații, dacă nu se ajunge la un acord cu liberalii.

În deschiderea ședinței parlamentare de astăzi, Partidul Socialiștilor, care a primit cele mai multe voturi la scrutinul din 30 noiembrie, a propus discutarea denunțării Acordului de Asociere la UE, dar inițiativa a fost respinsă.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG