Linkuri accesibilitate

Administrația transnistreană în incapacitate de a mai plăti la timp salariile bugetarilor


Executivul de la Tiraspol a anunțat că, în urma scăderii substanțiale a încasărilor la buget, administrația transnistreană este în incapacitatea de a mai plăti la timp salariile bugetarilor. La data de 20 ianuarie în bugetul regiunii au intrat venituri de patru ori mai mici față de anul trecut, iar încasările în urma activității comerciale externe au scăzut de 13 ori. Anunțul a fost făcut marți în cadrul unei ședințe pe marginea situației social-economice din Transnistria, convocate de liderul de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, la care au participat șeful și membrii executivului regiunii.

Potrivit șefei finanțelor de la Tiraspol, Elena Ghirjul: „Acest nivel al încasărilor nu ne permite să onorăm la timp obligațiile și în acest moment deja am compromis graficul de achitare a salariilor. Plățile care țin de bugetul republican vor fi acoperite, dar ceva mai târziu. Factorul care a determinat această scădere este reducerea comerțului extern”.

Întârzieri la achitarea salariilor au fost deja înregistrate în raioanele Slobozia, Grigoriopol, Dubăsari și Camenca din regiunea transnistreană.

De la începutul anului, pensionarii transnistreni nu mai primesc suplimentul rusesc la pensii, în valoare de 15 dolari, iar suplimentul din partea administrației transnistrene, în valoare de 100 de ruble, a fost redus în jumătate.

XS
SM
MD
LG