Linkuri accesibilitate

Agena principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Astazi va avea loc o şedinţă extraordinară a Parlamentului. Şedinţa a fost cerută de deputații fracțiunilor Partidului Democrat și ai Partidului Liberal Democrat. Secretarul general al Parlamentului, Ala Popescu, a confirmat că cererea a fost semnată de 42 de deputați. Liderul Democraţilor, Marian Lupu este citat de agentiile de presa moldovene cu declaraţia ca nu se mai poate aştepta şi că, în ciuda faptului ca nu s-a putut forma o coaliţie, Parlamentul trebuie să îşi înceapa lucrarile pentru ca „sunt multe legi care trebuie aprobate”. Despre impactul intirzierii formarii unei coaliţii au vorbit, pe diferite glasuri şi cu diferite grade de îngrijorare si parlamentari europeni, şi lideri de opinie moldoveni si, nu de putine ori, alegatorii, chiar de la microfonul postului nostru de radio.

Trei ministere si un consiliu national – Ministerele de Externe, al Educatiei si Tineretului si al Sportului si Consiliul national al tineretului – vor discuta astazi despre promovarea Uniunii Europene in şcoli.

Din agenda internationala, probabil sînt de așteptat reactii si declaratii fata de discursul despre „Starea Uniunii” al presedintelui american Barack Obama, rostit cu citeva ore mai devreme. A fost pentru prima data cind presedintele democrat s-a adresat Congresului, dominat acum de opozitia republicana.

La Davos, in Elveţia, începe Forumul Economic Mondial omonim, intilnirea anuala a liderilor politici si oamenilor de afaceri, care dureaza pina pe 24 ianuarie. Printre participanti se află presedintele Ucrainei, Petro Proşenko, cancelara Germaniei, Angela Merkel, secretarul de stat american John Kerry, presedintele Frantei, François Hollande, si premierul Chinei comuniste, Li Ke qui ang.

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG