Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Statele Unite este aniversata asa-numita zi a presedinţilor, celebrînd ziua de nastere a primului presedinte american George Washington. Este sarbatoare naţionala in Statele Unite si in perioada premergatoare acestei zile in scoli si colegii se discuta despre presedintii Statelor Unite si in mod deosebit despre George Washington. De fapt, ziua de naştere a lui George Washington este 22 februarie, dar s-a hotarit ca Ziua Presedintlor sa fie in fiecare an in a treia zi de luni din luna februarie. Pentru magazine, data corespinde cu lansarea sezonului ieftinirilor de primavara. George Washington a fost de doua ori presedintele Statelor Unite: prima data intre 1789 si 1793 si a doua oara intre 1793 si 1797. Este cel care a condus armata continentala in luptele pentru independenta de Imperiul britanic. Prima data aceasta aniversare a fost marcata in 1790…

In agenda internaţionala a zilei: la Tbilisi se va afla si astazi comisarul Uniunii Europene pentru politica vecinătatii, Johannes Hahn.

Ministrii de externe al Marii Britanii si Germaniei se vor afla azi la Sarajevo, in Bosnia.

Secretarul de stat american John Kerry se află în Franța.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, este in Statele Unite, unde are planificata o intrevedere cu presedintele Barack Obama. Tema discutiilor, in toate aceste intilniri este în relație lupta impotriva terorismului.

XS
SM
MD
LG