Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, va susține o conferință de presă la Chișinău, la o zi după ce a fost convocat la Procuratură pentru a fi audiat în dosarul penal vizând activitatea controversatei organizații Antifa.

La agenția IPN, în capitală, are loc şedinţa Clubului de Presă APE cu tema „Parteneriatul Estic: succesele şi insuccesele acestuia precum şi provocările pentru anul 2015” în cadrul căreia va fi prezentată lucrarea „Parteneriatul Estic – un proiect incert în plină desfăşurare: Deficienţe şi provocări pentru 2015”, scrisă de către Corneliu Ciurea şi Ghenadie Mocanu.

Tot la sediul agenției IPN, Mişcarea Civică Tinerii Moldovei organizează conferinţa de presă cu genericul „Încălcările de la recensământ continuă.”

În Franța, în urma atacurilor teroriste de săptămâna trecută, 10.000 de polițiști și soldați urmează să fie desfășurați începând de astăzi în așa-numite „locuri sensibile”, inclusiv la școlile evreiești.

La Ierusalim urmează să fie înmormântate astăzi patru victime ale atacului terorist de săptămâna trecută de la supermagazinul koșer din Paris. Înmormântarea în Israel a fost cerută de familiile victimelor și facilitată de guvernul israelian.

În Pakistan, o delegație americană condusă de secretarul de stat John Kerry va avea convorbiri cu oficiali de la Islamabad pe tema securității regionale.

La Washington, președintele Statelor Unite, Barack Obama, va avea convorbiri cu liderii republicani și democrați ai Congresului.

Tot în capitala americană, fostul secretar de stat al Statelor Unite, Henry Kissinger, va fi audiat în comisia de relații externe din Senat pe tema rolului conducător al Statelor Unite în politica internațională.

Ministrul de externe al Estoniei, Taavi Roivas, este așteptat în vizită la Kiev.

XS
SM
MD
LG