Linkuri accesibilitate

Poliția franceză continuă căutarea celor doi frați Kouachi, autori prezumtivi ai atacului sîngeros împotriva „Charlie Hebdo”


Poliţia franceză continuă să-i caute pe cei doi fraţi Kouachi, bănuiţi de a fi autorii atacului terorist de miercuri împotriva publicaţiei satirice Charlie Hebdo, la Paris. Căutările poliţiei se concentrează la nord de Paris, unde cei doi au fost identificaţi joi, după un atac, tot armat, asupra unei benzinării.

Între timp, oficialităţi americane sunt citate de ziarele din Franţa şi Germania cu informaţia că cel mai mare din fraţi Kouachi, Said, în vârstă de 34 de ani, ar fi fost într-o tabără de antrenament din Yemen a reţelei teroriste al-Qaida. Dar nu există indicii că atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo ar fi fost pus la cale de vre-o celulă alQaida din Franţa. De asemenea, fraţii Kouachi erau pe o listă americană de persoane care, temporar, nu au avut voie să intre în Statele Unite.

Miercuri, 12 persoane au fost ucise în atacul de la Charlie Hebdo, între care redactorul şef şi unii din cei mai cunoscuti caricaturişti ai revistei și din Franţa. A fost cel mai grav atac terorist din Franţa din ultimii 50 de ani.

Joi a fost zi de doliu naţional în Franţa, unde s-a ţinut şi un moment de reculegere. Preşedintele François Hollande s-a întâlnit cu liderii partidelor parlamentare. Pentru duminică este anunţat un miting naţional de solidaritate, la care nu a fost invitat, însă, şi partidul de extremă dreapta Frontul Naţional.

XS
SM
MD
LG