Linkuri accesibilitate

Cel mai mare canal de televiziune din Ucraina a fost aspru criticat...


Oleg Gazmanov, Alla Perfilova și Iosif Kobzon cântă împotriva sancțiunilor la televiziunea rusă de stat.
Oleg Gazmanov, Alla Perfilova și Iosif Kobzon cântă împotriva sancțiunilor la televiziunea rusă de stat.

.. pentru că a transmis un concert cu soliști ruși care-i susțin pe separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei.

Secretarul Consiliului național de securitate și apărare Olekasndr Turcinov a cerut Consiliului național de radio și televiziune să suspende imediat licența de emisie a canalului Inter.

Turcinov a acuzat postul de televiziune Inter că „a acționat împotriva statului ucrainean” prin difuzarea pe post a unor cântăreți ruși care „și-au bătut joc de țara noastră prin sprijinirea unor teroriști, și prin faptul că au salutat ocuparea Crimeei și a Donbasului”.

Unul din actele concertului difuzat de Inter de Anul Nou ridicualizează sancțiunile impuse de Occident Rusiei din cauza acțiunilor Moscovei în Ucraina.

Ministrul ucrainean al informațiilor Iuri Stets a anunțat că va iniția o lege de interzicere a artiștilor ruși în emisiunile difuzate în Ucraina.

Concertul de Anul Nou a fost înregistrat la Moscova și în el a cântat între alții și Iosif Kobzon, parlamentar al partidului la putere din Rusia, declarat persona non grata în Ucraina, împreună cu alți trei cântăreți, Valeria, Oleg Gazmanov și Nikolai Baskov.

În 9 mai 20149 mai, Kobzon a cântat la Tiraspol, iar în 9 mai 2013 la Chișinău, într-un concert organizat de ambasada rusă din Republica Moldova

  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

XS
SM
MD
LG