Linkuri accesibilitate

„Reporteri fără frontiere” condamnă descinderea la şi sigilarea sediului de la Baku al postului de radio Europa Liberă/Libertatea


Organizaţia internaţională „Reporteri fără frontiere” a condamnat descinderea Procuraturii azere la sediul redacţiei din Bakul a Europei Libere/Libertatea drept încă o încercare a autorităţilor locale de a elimina orice formă de pluralism în domeniul informaţiilor. Johann Bihr, directorul secţiei pentru Europa de Est şi Asia Centrală din cadrul organizaţiei, a declarat că preşedintele azer Ilham Alyiev încearcă sistematic să închisă toate surse independente de informaţii. „Este greu de descris în cuvinte cât de dură a devenit campaniei împotriva libertăţii presei” a mai declarat Bihr.

În raportul pe 2014 privind libertatea presei în lume, „Reporteri fără frontiere” au pus Azerbaidjanul pe locul 160 din 180 de ţări din lume care au fost analizate.

Percheziţia la sediul redacţiei din Baku a Europei Libere şi sigilarea biroului au fost criticate la Washington de Departamentul de Stat şi de Comitetul directorial al guvernatorilor, structura administrativă care supraveghează toate entităţile finanţate de guvernul american, care transmist spre străinătate.

XS
SM
MD
LG