Linkuri accesibilitate

Oamenii se tem că liniştea le va fi spulberată.

Stimaţi ascultători, v-ar plăcea să aveţi la parterul blocului de locuinţe un cazinou? Mie nu mi-ar plăcea. Şi nu pentru că sînt împotriva distracţiilor şi jocurilor de noroc. Acestea sînt necesare într-o lume liberă. Pur şi simplu ştiu ce disconfort imens îţi poate provoca un cazinou sub coastă în condiţiile noastre. Aici, în spaţiul tranziţiei interminabile, orice lucru, chiar şi cel mai neprihănit, poate degenera în ceva groaznic.

Există în oraşul Chişinău un bloc de locuinţe ai cărui locatari luptă ani de zile cu un cetăţean care făureşte încet-încet un cazinou la demisol. Oamenii nu vor aşa ceva, se tem că liniştea le va fi spulberată de apariţia cazinoului. Şi eu le dau dreptate.

De ce un cazinou trebuie să apară la demisolul unui bloc de locuinţe cu pensionari şi cu familii cu copii mici? Chiar nu poate fi separat un asemenea local de blocul de locuinţe? Fireşte, constructorul are actele în regulă, nu trebuie să avem îndoieli în această privinţă. Dar oare edilii autohtoni, care parcă ne reprezintă, n-ar trebui să aibă grijă de liniştea oamenilor? Oare ei nu pot să modifice odată legislaţia în aşa fel ca să nu mai apară conflicte între locatari şi constructorii tranziţiei? Păi, pentru ce mai existaţi, dragi edili? Pentru ce vă luaţi salariile?

Există un aspect care n-ar trebui neglijat. Edilii autohtoni, care eliberează cu generozitate autorizaţii, au în casa lor cazinouri? Există oare vreun edil care să locuiască la parterul unui bloc şi sub el să clocotească viaţa de cazinou? Sau poate ei au case la sol şi cazinourile au intrat în ogrăzile lor? Dacă ei locuiesc deasupra cazinourilor eu îmi voi presăra cenuşă pe cap şi voi recunoaşte că i-am criticat nejustificat. Deci, stimaţi edili, cine dintre voi e cu cazinoul în braţe?

XS
SM
MD
LG