Linkuri accesibilitate

Urmare a modificărilor neinspirate în traseele microbuzelor a fost supraaglomerarea troleibuzelor.

Bizare de tot mi se par recentele transformări pe care edilii Chişinăului le-au făcut în modul de funcţionare a transportului în comun.

Mai întîi a fost un adevărat haos provocat de schimbarea traseelor microbuzelor. Microbuzul 174, de pildă, mergea pe strada Alexandru cel Bun pînă la strada Puşkin. Apoi a început să cotească pe strada Alecsandri. Peste o vreme iar mergea pînă la Puşkin. Şi apoi din nou începu să cotească pe Alecsandri. Aveai impresia, ca pasager, că cineva face mişto de tine.

Un şofer de pe ruta 175 mi-a spus, cu năduf, că după inovaţiile edililor traseul lui s-a mărit considerabil şi că oamenii ajung mai greu la destinaţie.

O urmare a modificărilor neinspirate în traseele microbuzelor a fost supraaglomerarea troleibuzelor. Lumea a dat buzna în trolee şi s-a văzut imediat că nici troleibuze suficiente nu avem.

Şi mai e ceva. Eu, de pildă, nu locuiesc pe Lună, ci pe strada Sarmizegetusa, lîngă Colegiul de Transporturi. Ei bine, pe acolo circulă un singur troleibuz nr. 20. Cu acel troleu eu nu pot să ajung în centrul capitalei. Ar trebui să merg pînă la Gară şi acolo să sar într-un alt troleu. Păi, e normal asta? De ce această parte a oraşului, în care locuiesc eu, e neglijată? Cu ce e mai rea ea decît altele?

De fapt, nu există nici un troleu care să mă ducă de la serviciu pînă acasă. De la staţia terminus am de mers pe jos vreo 15 minute. Nu-i vorbă, sînt încă tînăr şi sportul e benefic. Dar ce fac bătrîneii cocîrjaţi de boli?

Aşa că eu unul sînt foarte decepţionat de felul în care e administrat transportul public din capitală. Foarte decepţionat. Şi sînt convins că nu numai eu.

XS
SM
MD
LG