Linkuri accesibilitate

Invitata emisiunii este Maria Focșa de la ziarul raional din Glodeni.

„Audieri publice, discuţii în comisiile consultative, prima lectură, a doua lectură, apoi dezbateri şi numai într-un final bugetul raional pentru anul 2015 a fost adoptat. Un buget promiţător. În 2014 – 110 mln., pentru 2015 – 138 mln. de lei. Bugetul nominalizat va asigura funcţionalitatea tuturor serviciilor raionale.

Din solicitanţi de ajutor medical de la staţia zonală AMU Nord, substaţia Glodeni 12% nu deţin poliţă obligatorie de asigurare medicală.

Centrul de Sănătate Publică Glodeni a înregistrat recent un focar de salmoneloză în satul Hîjdieni, soldat cu 8 persoane infectate. Cazurile au fost confirmate bacteriologic.

95 de menţiuni pentru colaboratorii Inspectoratului de Poliţie Glodeni cu prilejul celei de-a XXIV-a aniversări de la crearea Poliţiei Naţionale. Menţiunile de mâine vin din partea Ministerului Afacerilor Interne, din partea Inspectoratului General de Poliţie şi a Inspectoratului de Poliţie Glodeni.

Pe 20 decembrie curent o activitate de binefacere cu genericul „Feerie de Anul Nou”. Atmosfera de sărbătoare va fi menţinută de artiştii: Ian Raiburg, Adriana Ochişanu, Anatol Mîrzencu, Gheorghe Ţopa, precum şi de colective de dansatori şi cete de colindători. Haideţi împreună, achitînd cîte 100 de lei pentru un bilet, să aducem magia sărbătorilor de iarnă în sufletele acelora, care o merită.

„Autostradă pentru Moldova”. Un proiect pentru România. În conformitate cu Strategia de Dezvoltare Europeană au fost propuse două variante de autostradă: Bacău - Braşov ori Tîrgu Neamţ – Iaşi cu continuare Iaşi – Ungheni. În cadrul dezbaterilor publice de la Piatra Neamţ, cu participarea preşedintelui raionului Glodeni, s-a optat pentru cea de-a doua variantă. Autostrada în cauză va trece la 70 km de raionul nostru şi noi vom avea posibilitatea să intrăm în cei 100 de km a infrastructurii de conexiune, prevăzută pe ambele părţi ale traseului. Este vorba despre anii 2015-2018.

3.200 de mii de lei sunt necesari pentru implementarea proiectului investiţional „Aprovizionarea cu apă potabilă” în satul Limbenii Vechi. Lucrările se desfăşoară pe ultima sută de metri. 650 de cetăţeni vor beneficia de apă din apeduct. Sunt mulţămiţi mai ales acei, cărora bătrânețile nu le mai permit căratul apei cu găleata, iar cei mai tineri sunt departe de meleagurile natale şi, cu adevărat, era o problemă.

În satul Ustia în anul curent s-au născut 26 de bebeluşi, iar numărul deceselor a fost în descreştere. Un indice îmbucurător pentru angajaţii Oficiulului Medicilor de Familie din sat, care acordă servicii de calitate şi în condiţii adecvate: uşi şi geamuri din termopan, calculatoare, electrocardiograf, laborator performant, o Dacie pentru solicitările de urgenţă.

Avem cu ce ne mîndri, dar... şi pe ce ne tîngui. Despre toate în detalii citiţi în „Cîmpia Glodenilor”.

[transcriere: Alla Ceapai]

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG