Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În capitală are loc o conferință pe tema siguranţei alimentare pentru produsele de origine vegetală. La eveniment participă Pirkka Tapiola, șeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Philip Batson, ambasadorul Regatului Unit în Republica Moldova, Rimantas Latakas, ambasadorul Lituaniei la Chișinău,Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Expert-Grup prezintă proiectul politicii fiscale, vamale și bugetare pentru anul 2015.

Air Moldova organizează lansarea oficială a cursei Chişinău-Torino.

Comunitatea Evreiască din Moldova organizează ceremonia de aprindere a primei lumânări în cadrul sărbătorii Hanuka – sărbătoarea luminilor.

La Bruxelles are loc întrunirea miniștrilor de externe din UE.

Șefa politicii externe europene, Ferederica Mogherini, se va întâlni la Kiev cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

La Belgrad are loc cea de-a treia întâlnire anuală a emisarilor Chinei cu oficialii țărilor din Europa Centrală și de Răsărit.

Kazahstanul își sărbătorește Ziua Națională.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG