Linkuri accesibilitate

Replică dată socialiştilor: statutul de neutralitate al Republicii Moldova nu este atins de legea americană privind ajutorul pentru Ucraina


Ambasadorul R.Moldova la Washington Igor Munteanu a respins criticile PSMR, spunînd că legea adoptată de Congresul american referitoare la ajutorul pentru Ucraina nu prevede un aşa-numit statut de „aliat non-NATO” pentru R. Moldova, Georgia sau Ucraina. Într-un interviu pentru Europa Liberă, Igor Munteanu a afirmat că legea care se numește „Asistență pentru Ucraina”, votată în Senat, după care va fi votată o altă lege în Camera Reprezentanților, „nu prevede un statut de aliat non-NATO pentru Republica Moldova. În primul rând pentru că textul în ultima etapă a examinării și votării acestui proiect de lege a fost amendat, astfel încât textul și prevederile lui de bază se concentrează pe asistența masivă pentru Ucraina.”

Sâmbătă, într-un comunicat de presă, socialiştii din R.Moldova au declarat că legea ar reprezenta „o provocare, orientată împotriva neutralităţii Moldovei”.

XS
SM
MD
LG