Linkuri accesibilitate

Găsiți în pagina 6 a Evenimentului zilei de joi despre „Moartea lui Ion Butmalai – suicid sau omor intenționat?”

„Zeci de semne de întrebare apar în urma tragicului eveniment din 9 decembrie de la Cahul, în urma căruia deputatul PLDM, Ion Butmalai, declarat de presă așa-zisul rebel al formațiunii, a decedat. El a fost găsit mort în miezul zilei de soția acestuia, în garajul de lângă casă. Prima versiune lansată de poliție a fost că bărbatul, în vârstă de 50 de ani, s-ar fi sinucis din propria armă, deținută legal, care însă ulterior a fost dată peste cap pe motiv că lângă trupul neînsuflețit au fost găsite două tuburi de cartuș. În același timp, surse care au solicitat anonimatul au declarat pentru Evenimentul Zilei că Butmalai a mai avut doi frați, unul dintre care a decedat, de asemenea, în circumstanțe suspecte, nefiind exclusă și în cazul lui versiunea unui suicid. Avocatul familiei Butmalai, Ana Ursachi, afirmă că este vorba despre un omor la comandă și a solicitat intentarea unui dosar penal”, scrie Ileana Rusu. Detalii aflați în ziarul de mâine.”

De Ziua Drepturilor Omului, să apărăm drepturile femeilor. „Violența în familie persistă și constituie un fenomen răspândit în Republica Moldova. Abuzurile în familie sunt cel mai des comise faţă de femei și copii. În primele nouă luni ale anului curent s-au înregistrat circa 1.700 de infracţiuni de violenţă în familie, o creștere cu 68 la sută”. Continuarea materialului o găsiți în pagina 2.

Despre femei scrie și Olga Țîgănescu. „Femeile de afaceri întâmpină greutăți și cer ajutorul autorităților”

„Acestea susțin că se simt într-un fel discriminate. Chiar dacă în ultima perioadă se încearcă să se adopte anumite legi în favoarea femeilor, timpul se cam lungește. Un studiu realizat de Confederaţia Naţională a Patronatului pentru 2013 arată că femeile din Moldova conduc 27 la sută din afacerile de pe teritoriul ţării”.

XS
SM
MD
LG