Linkuri accesibilitate

Patinaj artistic pe strada Zelinski


Am executat cîteva sărituri şi piruete caraghioase pe trotuarul cotropit de gheţuş...

Duminică am făcut patinaj artistic pe strada Zelinski. Am executat cîteva sărituri şi piruete caraghioase pe trotuarul cotropit de gheţuş. Îmi era atît de greu să merg, încît la un moment dat am încremenit, incapabil să fac un pas.

Am avut dintr-odată o senzaţie de deja vu. Da, tot aici, pe această stradă, într-o altă iarnă, acum patru ani, am lunecat pe gheţuşul hrăpăreţ, m-am lovit de un stîlp electric şi am ajuns la Spitalul de Urgenţă. Fireşte, nu voiam s-o păţesc la fel. Dar soarta a fost nemiloasă şi de această dată.

În timp ce înaintam cu paşi liliputani pe strada acoperită de polei, înghiţită de obscuritate, am ajuns din urmă o doamnă în etate, cu o sacoşă cu legume, care abia se mişca. Şi chiar în clipa în care o depăşeam, doamna lunecă şi strigă tare, sacoşa cu legume zburîndu-i din mînă. Văzînd că se prăbuşeşte la pămînt, am încercat s-o susţin, dar am lunecat şi eu în mod penibil.

Am căzut pe trotuarul acoperit de gheaţă, iar peste o fracţiune de secundă pe spinarea mea ateriză doamna care avea vreo 70 de kilograme. Am simţit imediat o durere puternică în şira spinării şi am slobozit un strigăt.

Ne-am ridicat apoi cu greu, eu şi doamna în etate, susţinîndu-ne unul pe altul şi rostind cuvinte de consolare. Am irosit apoi minute bune adunînd legumele de pe jos.

Scrîşnind din dinţi, am pornit mai departe, făcînd fiecare pas cu multă prudenţă. Am condus-o pe doamna cu sacoşă pînă la scara blocului, apoi m-am îndreptat spre blocul meu, cocîrjat de durerea din spate.

Cam asta am vrut să vă spun, stimaţi ascultători. N-o să proferez blesteme la adresa edililor. Ei, sărmanii, nu au nici o vină. De vină e natura. Iar natura, se ştie, e atotputernică!

XS
SM
MD
LG