Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, Comisia Electorală Centrală este așteptată să aprobe astăzi rezultatele finale ale alegerilor de la 30 noiembrie.

Organizațiile IDIS Viitorul, Expert-Grup și Asociația pentru Politica Externă vor prezenta la o conferință implicațiile economice pentru regiunea transnistreană ale Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Noua șefă a politicii externe și de securitate europene, Federica Mogherini, și noul comisar european pentru negocieri de extindere și vecinătate, Johannes Hahn, vizitează Bosnia-Herțegovina.

Președintele Franței, François Hollande, începe o vizită de două zile în Kazahstan.

La Frankfurt are loc Forumul Economic German la care vor vorbi între alții ministrul de finanțe și președintele Băncii centrale din principala economie europeană.

La Atena începe o vizită de două zile premierul turc Ahmet Davutoglu pentru a participa la Consiliul de Cooperare la nivel înalt, Turcia – Grecia împreună cu omologul său grec Antonis Samaras.

Estonia găzduiește o întrevedere a primilor miniștri din cele trei țări baltice.

În Africa de Sud este comemorat fostul președinte Nelson Mandela stins din viață cu un an în urmă.

În lume, este marcată Ziua Internațională a Voluntarului.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG