Linkuri accesibilitate

Departamentul de Stat american „încurajează liderii Moldovei să se grăbească să formeze un nou guvern care va servi poporul”


Într-o declarație a Departamentului de Stat american transmisă spre difuzare presei se afirmă că: „Statele Unite ale Americii felicită poporul Moldovei pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie - un alt moment crucial în dezvoltarea națiunii lor. Oficiul Instituiții democratice și drepturile omului al OSCE (ODIHR) a menționat că la nivel tehnic desfășurarea alegerilor a fost în concordanță cu normele și standardele internaționale. Noi împărtășim îngrijorarea ODIHR în legătură cu decizia Comisiei Electorale Centrale de a scoate din buletinul de vot un partid politic doar cu câteva zile înainte de ziua alegerilor.

Statele Unite încurajează liderii Moldovei să se grăbească să formeze un nou guvern care va servi poporul Moldovei prin combaterea corupției, promovarea reformelor, care aduc beneficiile integrării europene, și prin găsirea unei soluționări cuprinzătoare și pașnice pentru conflictul transnistrean. Viitorul Moldovei aparține poporului Moldovei și noi așteptăm cu nerăbdare să conlucrăm cu noul guvern.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG