Linkuri accesibilitate

„Dacă luăm în consideraţie situaţia din Ucraina, trebuie să se unească...”


Alegători la Cocieri
Alegători la Cocieri

Opinii ale alegătorilor moldoveni pe tema viitoarei coaliții de guvernare.

Alegerile s-au incheiat urmeaza o etapa la fel de dificila. Partidele care au intrat in Parlament trebuie sa negocieze o majoritate de guvernare. Valentina Basiul i-a intrebat pe unii alegatori de la Cocieri si pe cativa de la Varnita si Tigina ce fel de coalitie de guvernare si-ar dori.

„Cum să vă spun? Cu Europa, cum merge acum cu Europa aşa să meargă mai departe cu Europa”.

Europa Liberă: Asta ar fi mai bine pentru oameni?

„Da, şi pentru pensionari, ca să ridice oleacă pensia, că-i tare mititică, că acum nu ai ce face cu 1.000 de lei. Dar dacă ar fi oleacă mai mare, va fi şi lumea mai voioasă, şi lumea mai aranjată, şi lumea mai deşteaptă”.

„Poate guvernarea care a veni s-a înţelege mai bine, eu cred. Aşteptăm-aşteptăm o stare mai bună, cu Europa ori cu… nu ştiu”.

„Mă gândesc că se vor uni ei acolo care cum se vor înţelege, să nu mai fie ce-i prin Ucraina aşa nevoie. Aşa mă gândesc eu, să fie bine”.

„Nu ştiu cine cu cine [vor face coaliţie], dar probabil să se unească să fie pace”.

„Ar fi tare bine ca să se gândească să lepede toate ambiţiile lor că unul nu face coaliţie cu trădătorii. Dacă partidul e puternic şi are multe voturi, trebuie să facă o coaliţie foarte puternică ca să poate alege şi preşedintele, să se termine cu dezastrul din ţară, să fie o putere care să aibă majoritatea voturilor, dar să fie şi o opoziţie bună”.

„Nu din partea coaliţiei oleacă e mai grea întrebarea. Pentru pro-europeană eu aş fi. Socot că acolo e mai bine şi de trăit, viaţa e mai bună decât în altă parte de care vorbeşte lumea, şi plus e mai protejată lumea, din toate punctele de vedere”.

„Nu pot să spun ce fel de coaliţie, deoarece după cum urmăresc ştirile şi una-alta, nu văd… Când ar fi să rămână un partid să lucreze, dar dacă ei asta, ca şi într-o familie, când unul trage în stânga şi altul trage în dreapta, ei se stăruie să se contreze, să facă rău unul altuia, numai nu să facă bine…”

„Pentru democraţi, poate a da Dumnezeu şi s-or împăca şi vor fi mai uniţi acolo în Parlamentul acela şi poate pentru oameni vor face ceva. Ei să fie uniţi şi lumea ar fi împrejurul lor”.

„Dacă unul trage la stânga şi unul la dreapta, apoi asta la bine n-o să ducă, e ca în familie”

„Da, toţi anii aceştia eu au tras fiecare cum se zice broasca, ştiuca şi cu racul”.

„Eu vreau să fie o coaliţie pro-europeană, sper aşa să fie, dar cu regret sunt acolo vorbe nesoluționate între PLDM şi PL. Cred că asta nu e normal în situaţia critică, dacă luăm în consideraţie situaţia din Ucraina, trebuie ceva de hotărât mai serios, trebuie să se unească. Sunt chestiuni care trebuie să le hotărâm împreună pentru a salva republica”.

XS
SM
MD
LG