Linkuri accesibilitate

Înalta Curte de Casație a României a admis în principiu judecarea procesului de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis în calitatea sa anterioară de primar al Sibiului


Judecătorii Înaltei Curți de Casație din România au decis astăzi în ședință că recursul ANI la o hotărîre referitoare la starea de incompatibilitate a primarului Sibiului, Klaus Iohannis este admisibil în principiu. Decizia, ce urma să fie luată la 18 noiembrie, a fost amînată cu o săptămînă, timp în care Curtea Constituțională l-a declarat pe Klaus Iohannis președinte al României. În consecință, noul președinte își va exercita mandatul pe următorii cinci ani, indiferent de decizia finală în procesul de incompatibilitate.

ANI l-a declarat în stare de incompatibilitate pe Klaus Iohannis, în aprilie 2013 pentru faptul de a fi deținut simultan funcția de primar al Sibiului și reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canas SA și SC Piețe SA. Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI în septembrie 2013, iar recursul a fost făcut astfel în fața Înalteri Curți de Casație.

XS
SM
MD
LG