Linkuri accesibilitate

„Fiecare vot din partea fiecărui om contează”


Opinii ale moldovenilor despre participarea la vot, culese la Chișinău.

A merge la vot este o obligațiune cetățenească. Dacă alegatorul vrea să aibă dreptul de a întreba ulterior guvernarea despre ceva, trebuie să meargă la vot. Valentina Basiul a intrebat trecatorii intalniti ocazional pe străzile capitalei daca se vor prezenta duminică la vot?

„E pentru interesul nostru, pentru viitorul nostru. Dacă nimeni nu ar merge la vot, nu ştiu ce s-ar alege din ţara aceasta. Fiecare vot din partea fiecărui om contează”.

„Niciodată, nimănui nu i-a plăcut vecinul să decidă pentru toată mahalaua. Asta este. Deci nu lăsa pe celălalt să decidă pentru tine”.

„Dacă nu mergem noi, merg alţii şi procentele sunt mai mici şi atunci şansa este foarte mică”.

„De votul nostru depinde cum o să trăim mai departe, cum o să fie viaţa noastră. De-acum fiecare trebuie să decidă unde vrea, numai noi suntem responsabili de ceea ce ne aşteaptă şi cum votăm aşa o să trăim mai departe”.

„Să nu pierdem vectorul european, asta în primul rând, şi să fie o bunăstare în Moldova. Fiecare trebuie să spună gândul lui, votul lui, pentru că în alt caz voturile acestea pot fi folosite în altă parte, în alt fel, şi atunci va fi mai rău, fără dor şi poate”.

„Trebuie să alegem corect. Ca să nu mergem înapoi, trebuie să mergem înainte”.

„Au fost situaţii când au pus alţii voturi în locul nostru şi de ce să nu plecăm noi să ne spunem părerea noastră? Să avem o ţară bună, bogată, să avem de lucru, să fie bine ca-n orice altă ţară europeană”.

„Pentru ca oamenii să trăiască mai bine, să găsească soluţii bune pentru tineri, nouă, pensionarilor, să ne fie mai uşor”.

„Alegerile sunt foarte importante, ne alegem guvernarea care va adopta legi. Trebuie să alegem o guvernare care să nu fure şi care va purta de grija întregului popor”.

„Mergeţi la vot şi alegeţi viitorul”.

„Fiecare vrea o viaţa mai bună şi sperăm că viitoarea guvernare, sau parlamentul pe care îl alegem, va lucra pentru îmbunătăţirea vieţii noastre”.

XS
SM
MD
LG