Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău se reunește Consiliul Suprem de Securitate, convocat de președintele Nicolae Timofti.

La o conferință de presă în capitală, Asociația Foștilor Deținuți Politici ar urma să-și facă cunoscută poziția față de alegerile de la 30 noiembrie.

Centrul Expert-Grup prezintă constatările unei cercetări despre impactul Acordului de Asociere la UE asupra agriculturii moldovene în cele două luni de la intrarea lui în vigoare.

Astăzi 24 noiembrie expiră termenul fixat de marile puteri mondiale și Iran pentru finalizarea negocierilor de la Viena privind programul nuclear al Teheranului.

Tot în capitala Austriei are loc summit-ul premierilor din țările Inițiativei Central-Europene organizat în cooperare cu Forumul Economic de la Viena. Sunt așteptați premierii din Austria, Italia, Macedonia, Muntenegru, Bosnia, Croația și Slovenia.

La Bruxelles sunt programate convorbiri între o delegație guvernamentală de la Minsk și oficialii UE privind liberalizarea vizelor europene pentru cetățenii R. Belarus.

Parlamentul European se reunește în ședință plenară la Strasbourg, de astăzi și până pe data de 27 noiembrie. Miercuri este programată decernarea Premiul Saharov pentru gândire liberă, al cărui laureat cel mai recent este medicul congolez Denis Mukwege.

Președintele ceh Milos Zeman face o vizită la Astana, în capitala Kazahstanului. Vizita este consacrată mai ales legăturilor economice dintre două țări, fiind concepută de Zeman ca o metodă de promovare a exporturilor și investițiilor cehești în Asia Centrală.

La Havana ministrul de externe al Spaniei, Jose Manuel Garcia-Margallo, va fi primit de președintele Cubei Raul Castro.

XS
SM
MD
LG