Linkuri accesibilitate

„Sper că dl Iohannis va vizita cît de curând posibil Chișinăul”


Jurnalul săptămânal cu Mihai Doloton

Născut la 4 decembrie în oraşul Călăraşi. A absolvit Colegiul Pedagogic „Alexandru cel Bun” Călăraşi, specialitatea „Instruirea muzicală” şi Universitatea de Stat Tiraspol, facultatea „Geografie”. Profesor de muzică la Liceul Teoretic „M. Sadoveanu” şi profesor de geografie la gimnaziul Căbăieşti r-nul Călăraşi. A publicat volumul de versuri „Nopţi albe”. Mihai Doloton este autorul jurnalului săptămânal:

Luni

România și-a ales președintele.

Klaus Iohannis este noul președinte al României. Chiar dacă impedimentele create de așa numiții susținători ai taberei lui Victor Ponta inclusiv Partidul Democrat din Moldova care împărțea ceasuri și 50 de lei alegătorilor ca să voteze pentru actualul premier de la București, România și-a ales, cred, o cale corectă – cea a adevărului, a drepturilor omului, a europenizării mentalității și a bunăstării. Eu, chiar dacă nu votat, am așteptat cu sufletul la gură rezultatul alegerilor. Sper că cele doua state vor avea relații durabile, de colaborare și sper că și la noi după alegerile din 30 noiembrie să se schimbe lucrurile. Si mai sper ca dl Iohannis va vizita cat de curand posibil Chișinaul.

Marți

Campania murdară a lui Igor Dodon

Cel care este dintr-un raion cu mine, fost comunist, actualmente socialist, nr.2 pe lista partidului Igor Dodon se laudă că-i duce de nas pe moldoveni. Recent l-am auzit pe colegul său, Ion Ceban care spunea că Federația Rusă va permite cetățenilor care au încălcări de ședere în această țară să poată trece frontiera pana la 30 noiembrie fără a fi sancționați. Un truc electoral ieftin făcut cu scopul de a permite moldovenilor să voteze pentru uniunea vamală și pentru a arăta cît de buni sunt socialiștii . Altă știre pe care o aud din gura socialiștilor și care o repetă necontenit este embargoul impus de Rusia asupra produselor agricole moldovenești. Vicepremierul rus Dmitrii Rogozin a spus că Rusia a avut drept scop să nu permită pătrunderea produselor altor state prin exportul din Republica Moldova. Acest argument îl consider o inepție inventată de ruși pentru a ne ține sub ciubota lor și pentru a stagna dezvoltarea Republicii Moldova în spațiul European. Deci Rusia asta care impune embargouri, care încalcă drepturile cetățenilor vrea acuma ca eu să votez pentru ei, prin socialiștii ăștia. Nu votez socialiștii Imperiului de la Kremlin și îi îndemn pe toți care au dreptul la vot să se gândească bine înainte de a pune ștampila pe bulentinul de vot.

Miercuri

Buliga și cărbunii de sânge ai Partidului Democrat.

Valentina Buliga s-a lăudat că cumpără cărbuni. După ce Partidul Democrat a făcut atâtea promisiuni mincinoase și reprezentanţii acestuia s-au purtat urat cu cetățenii acestei țări, iată că ies din nou la rampă. De data aceasta, doamna ministru degrevat Valentina Buliga a venit cu declarații precum că partidul său a obţinut un ajutor bănesc din România pentru familiile nevoiașe cu care se vor cumpăra cărbuni. Ademenire electorala, nu alta.

Îmi amintesc cum acest Ministru îndemna mamele să spele pelincuţe, a venit cu o iniţiativă legislativă nastrușnică prin care să acorde 2 săptămâni de concediu taţilor familiile cărora vor avea un copil nou născut ect. Deci, pot spune fără frică că la 30 noiembrie nu voi vota nr. 1 din buletinul de vot.

Joi

Elevii din raionul Călărași riscă să meargă pe jos până la școală.

Asta o spun după ce autobuzele procurate de Ministerul Educației sunt într-o stare deplorabilă și noile mijloace de transport riscă să nu acopere numărul de locuri necesare pentru ca elevii să ajungă la școală. Cel mai grav este faptul că ei sunt transportați pe rând având fiecare locul lui în maxi – taxi și cel care întârzie sau din alte motive nu vine la prima rută de dimineață nu mai poate fi luat, la a doua rută fiindcă nu are loc pe scaun. Iată așa înțelege Ministerul Educației de a implementa reforme de calitate, cu elevi care vin pe jos la școală. Pe mine ca profesor mă miră faptul că autoritățile locale tărăgănează rezolvarea problemei și invocă de fiecare dată când sunt întrebați unul și același motiv: Nu avem bani. Dragi elevi, spor la carte și cumpărați-vă mașini ca să ajungeți la timp la școală.

Vineri

Ucraina a înțeles lecția.

Ucraina marchează un an de la izbucnirea protestelor din Kiev. Această răscoală a pornit din cauza vectorului estic greșit care a fost propus și cu care cetățenii acestei țări nu au fost de acord. Astfel Ucraina a demonstrat că are într-adevăr popor cu demnitate, liber în exprimarea opiniei, popor care poate să-și hotărască singur vectorul de orientare. Într-un fel pot spune că Ucraina prin acest mod ne-a rezolvat și nouă problema orientării politicii externe, demonstrându-ne, că eu sau oricare dintre dvs. poate trăi liber. Ucraina ne-a demonstrat că lupta chiar și împotriva unui Imperiu ca cel rus este demnă dacă este adevărată. Îmi pare rău de jertfele omenești înregistrate în urma acestui „Maidan”, dar spun cu un deosebit respect.

Bravo Ucraina!

XS
SM
MD
LG