Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Moldova - Pablo, generic, newspapers, undated

Invitata serii este Maria Focşa, redactor-şef.

„Recent Centrul de Sănătate Hâjdieni şi-a îmbunătăţit condiţiile de deservire a pacienţilor. Au fost investiţi 371 mii de lei din partea Campaniei Naţionale de Asigurări în medicină (inclusiv Consiliul Raional – 40 de mii de lei şi instituţia respectivă - 31 de mii de lei). Fosta şcoală, mai apoi grădiniţă de copii s-a transformat într-un sediu luminos, bine utilat, cu saloane şi holuri comode.

Şi la Liceul Teoretic Danu s-a reuşit toamna acesta să se schimbe două uşi şi 46 de ferestre din partea de nord a instituţiei, unde ramele vechi nu mai permiteau conservarea energiei termice.

Odată ce suntem la compartimentul investiţii capitale e cazul s-o trecem în revistă şi pe noua societate cu răspundere limitată „ArtViax-NordCom”, care s-a deschis recent în satul Balatina. Director – dl Iulian Sacaliuc, băştinaş. Întreprinderea produce brichete bioecologice (din rumeguş şi coajă de nucă).

Recent, consilierii raionali s-au întrunit într-o şedinţă ordinară cu o agendă de lucru foarte încărcată – 36 de chestiuni. Executarea bugetului raional în perioada de 9 luni ale anului curent şi unele modificări la bugetul raional pentru anul în curs a fost chestiunea de bază a şedinţei. Discuţii aprinse s-au încins şi la încheierea memorandumului de colaborare între Consiliul Raional, Primăria oraşului şi Spelleken Associates. Vorba e, că actualmente oraşul nu dispune de un sistem intern de canalizare, ce ar acoperi suprafaţa întreagă a localităţii. Lipseşte şi o staţie de epurare a apelor utilizate şi nu există posibilitatea pompării acestora în colectorul central de evacuare a apelor reziduale din oraş, precum şi un poligon de acumulare a deşeurilor solide. Cu susţinerea companiilor germane la Glodeni va fi posibil de instalat un sistem Duplex de prelucrare a deşeurilor solide.

De mai bine de doi ani glodenenii au dus lipsa unui fluorograf. Cel moştenit din perioada sovietică se defectase, iar nou încă nu era. Săptămâna acesta la spitalul raional a fost adus un aparat nou-nouţ în valoare de 2 milioane 300 mii de lei, acordat gratuit de Ministerul Sănătăţii RM.

În detalii despre toate acestea citiţi în „Câmpia Glodenilor”. Nici un alt ziar republican nu vă va oferi atâta informaţie din teren. Iar pe 21 noiembrie curent 6 localităţi din raionul Glodeni sărbătoresc hramul. Pentru locuitorii acestora în paginile noastre sunt multe-multe felicitări. Citiţi, admiraţi, informaţi-vă.”

XS
SM
MD
LG