Linkuri accesibilitate

Liderul separatiştilor din Luhansk l-a chemat la duel pe preşedintele Ucrainei


Liderul separatiştilor pro-ruşi din Luhansk, Igor Plotniţki, l-a chemat la duel pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, „pentru a pune capăt războiului”, relatează presa rusă care a publicat o scrisoare deschisă a liderului separatist. Plotniţki i-ar fi propus lui Poroşenko să aleagă locul, timpul şi arma pentru duel.

Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe Evgheni Perebiinis a scris, într-o postare pe Twitter, că Plotniţki, citez, „merită doar o un duel cu justiţia ucraineană”.

Kievul a anunţat astăzi că Rusia continuă să concentreze trupe militare la graniţa comună, inclusiv tehnică sofisticată, cum ar fi radare de ultimă generaţie şi avioane de luptă Mig-31. Îngrijorări în acest sens a exprimat ieri şi Alianţa Nord-Atlantică. Rusia respinge acuzaţiile că ar fi implicată în conflictul din Ucraina.

Separatiştii pro-ruşi au încercat din nou, noaptea trecută, să ia cu asalt aeroportul din Doneţk. Atacul a fost respins, anunţă ministerul ucrainean al apărării. Luptele la Doneţk continuă în ciuda acordului de pace semnat la începutul lui septembrie la Minsk.

XS
SM
MD
LG