Linkuri accesibilitate

Noi executii filmate: se pare că jihadiştii Statului Islamic au ucis încă un ostatic american


Organizaţia extremistă Statul Islamic pare să fi postat un nou video în internet care arată decapitarea unui voluntar american Peter Kassing, cunoscut şi sub numele de Abdul Rahman Kassig.

Acelaşi video arată şi decapitarea altor persoane, presupuse a fi militari sirienni. Mesajul extremiştilor islamici este că aceeaşi soartă îi aşteaptă şi pe militarii americani, dacă vor lupta împotriva lor.

Pe de altă parte, şeful Statelor Majore Reunite americane, generalul Martin Dempsey s-a întâlnit la Ibril cu liderul regiunii autonome kurde din Irak Masud Barzani pentru a discuta modul în care ar putea fi oprită ofensiva milițiilor organizației Statul Islamic. Dempsey se va întâlni la Baghdad și cu premierul irakian Haider al-Abadi. Joi, generalul Dempsey declara în Congresul amerian că Pentagonul ar putea trimite un număr redus de militari în Irak pentru a lupta alături de armata irakiană împotriva jihadiștilor. Președintele Obama a dat asigurări că miltarii americani din Irak vor avea numai o misiune de sprijinire logistică a armatei irakiene.

XS
SM
MD
LG