Linkuri accesibilitate

Premierul Italiei sprijină candidatura lui Victor Ponta, cancelarul Germaniei pe cea a lui Klaus Iohannis


Premierul social-democrat al Italiei, Matteo Renzi, s-a aflat miercuri la București unde și-a exprimat spijinul pentru premierul României, Victor Ponta, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din România, care au loc duminică, 16 noiembrie. „Îl cunoaştem pe Victor Ponta, ştim cine este în Europa şi ştim că poate să dea o mână de ajutor pentru poporul dumneavoastră, să fie bine", a spus Matteo Renzi, într-o conferinţă susţinută în comun cu Victor Ponta, la sediul PSD.

Tot miercuri, in studioul cotidianului Adevărul, candidatul Alianței Creștin Liberale, Klaus Iohannis, a vorbit despre scrisoarea de sprijin pe care a primit-o de la cancelara Germaniei, Angela Merkel, la sfârșitul lunii octombrie, înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din România.

Victor Ponta si Klaus Iohannis se vor confrunta duminică în turul de balotaj al prezidențialor românești. Pentru acest vot, în Republica Moldova sunt deschide 21 de centre de votare, ca acum două săptămâni. Au fost însă suplimentate cabinele de vot, a precizat ambasadorul României la Chișinău, pentru a se evita cozile luni din 2 noiembrie și percolul ca unii alegători să nu mai apuce să voteze înainte de închiderea centrelor.

XS
SM
MD
LG