Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda moldoveneasca este de notat briefingul anuţat de Ministerul afacerilor externe si integrarii europene si susţinut de ministrul adjunct Valeriu Chiveri si de secretarul de stat din Ministerul de externe de la Bucuresti, Bogdan Aurescu.

Doua evenimente electorale românesti: Eugen Tomac, deputat in Parlamentul Romaniei, si Asociatia Crestin-Liberala „Diaspora” organizeaza fiecare cite o conferinta de presa despre relatiile dintre Moldova si România si despre turul doi al alegerilor prezidenţiale romanesti.

Guvernul va avea si el o sedinta in cursul diminetii.

Pe plan extern, situatia din Ucraina va continua sa fie in atentia comunitatii internaţionale dupa ce ieri un oficial de rang înalt al OSCE a spus că misiunea de observatori trimisă de organizație în estul Ucrainei se confruntă cu restricții inacceptabile ale mandatului de monitorizare a graniței cu Rusia. Ilkka Kanerva, președintele Adunării Parlamentare a OSCE, a declarat la Consiliul Permanent al organizației, la Viena, că observatorii pot relata numai despre „ceea ce văd că trece pe la punctul oficial, pe cea mai mică porțiune a graniței”. Observatorii au relatat despre convoaie militare fără însemne deplasându-se pe teritoriul controlat de separatiștii pro-ruși.

Presedintete Petro Poroşenko i-a acuzat ieri pe separatistii pro-rusi din esul ţării sale ca impiedica activitatea OSCE afirmînd că: „Granita ucraineano-rusă, aflata sub monitorizare OSCE, este în repetate rînduri trecută de fortele regulate ruseşti. In ultimele citeva zile este dovedit ca drone folosite de misiunea OSCE au fost doborîte de rebelii aflati in teritoriile pe care nu le controleaza trupele ucrainiene.”

Astazi este ziua mondiala a diabetului si a luptei impotriva acestei maladii..

Previous Next

XS
SM
MD
LG