Linkuri accesibilitate

Iulian Groza: „UE s-a angajat să ofere 410 milioane de euro care să ne ajute la aplicarea Acordului de Asociere”


Parlamentul European ratfică Acordul de Asociere dintre UE și R. Moldova.

La Bruxelles, Parlamentul European urmează să ratifice în şedinţă plenară Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Ce presupune acest eveniment? O simplă procedură? Încă un vot istoric de o importanţă deosebită pentru moldoveni? Ce va urma la modul practic? Aceste şi alte întrebări - în convorbirea cu ministrul adjunct al afacerilor externe şi integrării europene Iulian Groza.

Europa Liberă: Aşadar, ratificare a Acordului de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, aşteptată astăzi în Parlamentul European. Cum ar fi de privit acest eveniment: ca unul istoric sau ca un element de rutină al unui proces?

Iulian Groza: „Important este că procesul de ratificare a acordului deja prinde o nouă fază. Într-adevăr ratificarea de către Parlamentul European este un element important pentru Republica Moldova și pentru relația noastră cu Uniunea Europeană. Este un element din procesul de ratificare din partea Uniunii Europene și solemnitatea acestui eveniment sigur că rezidă în faptul că Parlamentul European, sperăm noi, cu majoritate urmează să reconfirme Acordul de Asociere care a fost semnat și iată că deja se implementează începând cu 1 septembrie, datorită clauzei de aplicare provizorie a acordului.”

Europa Liberă: Dacă vorbim de procesul de ratificare a acordului, observăm că doar un număr mic de ţări au făcut-o: până în prezent, Acordul de Asociere a fost ratificat de parlamentele a șapte țări membre UE: România, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania, Malta și Slovacia. Este de remarcată absenţa în această listă a actorilor de primă mărime? Este firesc? Şi ritmul de ratificare, în ce măsură ar putea „întârzia” implementarea acordului sau dimpotrivă de a grăbi?

Iulian Groza: „Viteza de ratificare a unui acord sigur că diferă de la o țară la alta, în funcţie de procedurile interne de aprobare a acestui document. În unele țări ale Uniunii Europene procedura de ratificare sigur că durează mai puțin, în altele,procedură de consultare și aprobare durează ceva mai mult. Dar tocmai de asta în Acordul de Asociere există clauza de aplicare provizorie care ne permite să începem deja aplicarea acestui acord până la intrarea definitivă a lui în vigoare, atunci când toate țările ratifică documentul. Clauza de aplicare provizorie practic permite deja intrarea de facto în vigoare a acordului sau peste 90% din conținutul acordului deja se implementează. Dacă ne uităm la practica altor acorduri similare semnate de către Uniunea Europeană, vedem că viteaza ratificării diferă de la o situație la alta. Dar în mediu ratificarea unui acord al Uniunii Europene cu o țară terță durează un an, un an și jumătate, doi.”

Europa Liberă: Dar această întârziere a unor țări din prim plan a Uniunii Europene este firească?

Iulian Groza: „Sigur că da. Există o procedură de ratificare care diferă în funcţie de sistemul parlamentar, în funcţie de sistemul de aprobare a acestor documente. Cu siguranță nu este o problemă faptul că o țară sau alta ratifică acordul peste jumătate de an, un an. Important este că acest proces este ireversibil și nu există practica neratificării unor astfel de acorduri datorită faptului că deja atunci când a fost semnat acest acord parlamentele naționale din toate țările membre ai Uniunii Europene și-au dat votul de aprobare. Respectiv este doar o chestiune procedurală, formală, care urmează să fie finalizată într-un an și jumătate.”

Europa Liberă: Extinderea europeană are deja o istorie. Acum, la spontaneitate: vă amintiţi de vreun caz în care un aspirant sau candidat la statutul de membru al UE ar fi abandonat aspiraţiile pro-UE din cauze interne, de exemplu după nişte alegeri mai puțin „norocoase” sau din cele externe, în urma unor presiuni ale vreunui actor mare poate eventual agresiv antrenat în jocuri politice?

Iulian Groza: „Stau și mă gândesc și nu-mi aduc aminte despre vreun caz la care vă referiți. Deoarece în general obiectivul acesta de integrare europeană este un obiectiv de regulă asumat de către țările care decid să devină membre ale Uniunii Europene, să facă o solicitare pentru a obține acest statut. Respectiv, renunțarea de către țara respectivă la acest parcurs nu există așa practici anterioare, deoarece decizia respectivă de a deveni stat membru este o decizie suverană a statului care aspiră, iar din momentul în care țara a depus cerere de aderare, acesta este un proces ireversibil.”

Europa Liberă: Dar ce se poate întâmpla, tehnic, în situaţia în care guvernarea ar putea fi dominată de forţe care tratează cu repulsie UE şi care vor dori reinstalarea Republicii Moldova în structurile regionale dominate de Rusia? Și-ar dori-o destul de energic.

Iulian Groza: „În cazul dat vorbim despre Acordul de Asociere semnat cu Uniunea Europeană, care este un document, este o foaie de parcurs dacă doriți pentru modernizarea și pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Tot ce este inclus în acest Acord și tot ce s-ar negocia a fost negociat în interesele Republicii Moldova, pentru a ne ajuta nu numai să ne apropiem de Uniunea Europeană, dar și să avem instrumente necesare pentru modernizare. Acest acord, pe lângă reformele pe care le dictează, mai are și elementul de sprijin. Uniunea Europeană s-a angajat în următorii trei ani de zile, pe lângă asistența deja planificată să ne ofere 410 milioane de euro care să ne ajute la aplicarea Acordului de Asociere. Nu cred că ar putea exista cineva care să vrea să facă acest lucru, pentru că ar fi o decizie iresponsabilă și orientată împotriva intereselor Republicii Moldova. Dar dacă ar făce-o, asta practic ar însemna renunțarea, automutilarea Republicii Moldova în sensul acesta. Fiindcă renunțăm nu numai la parcursul de reforme, dar renunțăm și la suportul absolut dezinteresat de bună credință care ne este oferit de partenerii Uniunii Europene.”

Europa Liberă: Asigurările unor oficiali europeni că Uniunea Europeană va colabora cu orice guvernare va instala după 30 noiembrie electoratul moldovean. Este vorba doar de politeţe sau chiar e o practică obişnuită? Întrebând oarecum altfel: cum oficialii UE ar putea colabora cu nişte actori politici care manifestă de-a dreptul ostilitate faţă Uniunea Europeană şi democraţia pe care o presupune standardele acestei comunităţi?

Iulian Groza: „Este mai mult decât o politețe. Sigur că este o practică. Uniunea Europeană este un actor responsabil și atunci când își structurează o relație cu o țară, mai ales cu o țară care aspiră să fie membră a Uniunii Europene, mai ales cu o țară care are deja un acord important de asociere și care ne permite și integrarea economică în Uniunea Europeană, sigur că în momentul în care face acest lucru, nu o face cu anumiți actori politici din țara respectivă, dar o face cu țara propriu zis. Și relația Uniunii Europene cu Republica Moldova este dictată anume de acest aspect. Respectiv, pentru Uniunea Europeană contează ca ceea ce am reușit să facem în ultimii ani să continuăm. Ori, dacă există anumite elemente iresponsabile care cred că ar putea cumva să deraieze parcursul european ai Republicii Moldova, sigur că Uniunea Europeană încearcă să mențină o abordare destul de pragmatică și angajantă a tuturor, explicând importanța acestei relații. Și tocmai de aceasta cel puțin părerea mea este că această abordare este una corectă în general. Pe de altă parte, vă spuneam despre relația Uniunii Europene cu Republica Moldova, este o relație între parteneri responsabili. Și în cazul dat țin să cred că Republica Moldova va fi în continuare guvernată de actori responsabili care înțeleg ce contează pentru Republica Moldova, care înțeleg că viitorul nostru este unul european și care înțeleg că noi suntem cu adevărat o țară europeană, iar sprijinul popular pentru acest obiectiv există și sperăm noi că el va fi reconfirmat.”

Europa Liberă: Revenind la ratificarea care ar urma să se producă astăzi, în ce măsură i-ar putea încuraja ratificarea mai rapidă a acordului de către ţările membre sau nu are nicio legătură?

Iulian Groza: „Indirect sigur că această va fi încă un imbold, încă un moment important care să transmită mesaje puternice pentru toate țările membri ai Uniunii Europene care nu au ratificat acordul să o facă mai repede. Cel puțin noi întotdeauna de la momentul semnării acordului am fost și vom continua să fim în contact cu parlamentele statelor membrii ai Uniunii Europene pentru a încuraja ca acest proces să aibă loc cât mai ușor și mai rapid. Și tocmai de aceasta momentul de astăzi care este important, sperăm noi, va oferi această direcție de grăbire a procesului de ratificare.”

XS
SM
MD
LG