Linkuri accesibilitate

„Prima prioritate îi vizează pe tineri: locuri de muncă pentru ei şi accesul la o educaţie de calitate”


Panou electoral la Comrat
Panou electoral la Comrat

Cu microfonul Europei Libere în ajun de alegeri la Comrat.

Recuperarea terenului pierdut pe timpul guvernării pare un exercițiu foarte îndrăzneț dar si mai important e cine si cum va guverna Moldova in urmatorii patru ani. Valentina Basiul a stat de vorba cu potentiali alegatori in sudul tarii, mai exact la Comrat. Localnicii au vorbit despre nevoia solutionarii catorva probleme care le afecteaza traiul.

„Sunt multe chestiuni importante. Prima prioritate, după mine, îi vizează pe tineri: locuri de muncă pentru ei şi accesul la o educaţie de calitate. A doua îi vizează pe vârstnici. Ei nu au niciun fel de viitor. Nu sunt protejaţi nicicum, nimeni nu se gândeşte la ei. Aş vrea ca ţara noastră să înflorească şi să ne dea perspective de viitor. Acum ţi-e frică să te gândeşti la ce va fi mâine”.

„Să mărească pensiile. Cu 800 de lei este imposibil să trăieşti. Să facă astfel încât copiii noştri să revină acasă. Eu stau singură şi mă descurc greu. Să fie locuri de muncă aici, în ţară, pentru fiii noştri, care să fie plătite cu salarii decente, din care ei să-şi poată permite să trăiască”.

„Să facă mai multe locuri de muncă, să lupte cu corupţia, să înceteze uzurparea puterii de stat şi să elimine grupările oligarhice pe care le-au creat pentru a spăla bani din bugetul de stat”.

„Să păstreze statalitatea Republicii Moldova şi unitatea naţională, adică să nu existe diferențieri pe criterii etnice, să dezvolte economia pentru că suntem foarte săraci”.

„Locuri de muncă, pentru ca oamenii să rămână acasă. Ar fi bine să crească nivelul serviciilor medicale prestate şi să impulsioneze mediul de afaceri, să ofere facilităţi şi scutiri de taxe mai ales pentru tineri”.

„Să fie cinstiţi, să nu piardă contactul cu realitatea şi cu oamenii simpli, pur şi simplu mandatul lor se va termina odată şi vor trebui să revină în societate; şi al treilea să aibă mâinile curate”.

„Cei din viitorul Parlament trebuie să se gândească la pace. Pacea este singura temă care mă preocupă pe mine acum şi credeţi-mă că fiecare om se gândeşte la asta”.

„Să se gândească la persoanele invalide, la pensionari, să creeze locuri de muncă. Toţi tinerii pleacă din regiune deoarece salariile sunt foarte mici, nu au nici case, dar cumva trebuie să se descurce, trebuie să dea copiii la şcoală, iar preţurile continuă să crească. Totul este scump, iar salariile şi pensiile sunt foarte mici”.

„După mine, principala prioritate e să facă ceva, nu doar să simuleze. Cei care vor să ajungă la putere cred că ştiu ce trebuie să facă. Întrebarea e dacă vor sau să facă ceva pentru cetăţeni”.

XS
SM
MD
LG