Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Veterani ai războiului de pe Nistru, care au intrat în altercații cu bodigarzii liderului transnistrean luni seara la aeroportul de la Chișinău, se vor întâlni cu jurnaliștii la o conferință de presă pentru a-și explica poziția.

Autoritățile americane vor dona armatei moldovene vehicule cu mobilitate sporită și destinație multiplă Humvee la o ceremonie la ministerul moldovean al Apărării.

Președintele american Barack Obama este primit în cadrul unei ceremonii oficiale de președintele chinez, Xi Jinping, la Beijing. Întrevederea liderilor principalelor economii ale lumii, care s-au întâlnit deja zilele trecute la summit-ul de la Beijing al Cooperării Economice în Asia-Pacific va fi urmată de o conferință de presă.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, se află în vizită în Azerbaidjan pentru convorbiri cu autoritățile azere și semnarea mai multor acorduri comerciale. Rouhani se va întâlni cu omologul său azer, Ilham Aliyev și va rosti un discurs în parlamentul țării islamice.

Premierul georgian Irakli Garibashvili vizitează Kazahstanul unde se va întâlni cu liderul kazah, Nursultan Nazarbayev.

La New York are loc o nouă rundă de negocieri mediate de Națiunile Unite între autoritățile macedonene și grecești despre denumirea vecinei de la nord a Greciei.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG