Linkuri accesibilitate

Oricare ar fi situaţia, comportamentul agresiv al cuceritorilor primăriei nu poate fi tolerat.

M-am uitat cu dezgust şi cu multă amărăciune la bîlciul din primăria Chişinău, care a fost mediatizat binişor zilele astea.

Presupun că aţi văzut povestea. Cîţiva refugiaţi din regiunea transnistreană, cărora li s-au dat apartamente, au dat buzna în primăria capitalei, l-au bălăcărit pe primar şi au declarat că rămîn acolo cîtă vreme nu li se permite să privatizeze casele în care locuiesc.

M-a indispus felul în care aceşti refugiaţi se răsteau la primar, maniera brutală în care îşi înşirau cerinţele. Aveai impresia că suferinţa lor e cea mai mare în toată ţara, că privatizarea jinduită de ei nu mai poate fi amînată.

Nu-i vorbă, să fii refugiat din regiunea transnistreană e un fapt dramatic, care trebuie privit cu multă compasiune. Pesemne, oamenii aceştia trebuie ajutaţi. Dar am impresia că nişte limite ale bunului-simţ trebuie să existe chiar şi atunci cînd eşti refugiat din zone mult mai periculoase.

De fapt, dacă am înţeles eu bine, aceşti refugiaţi n-au fost ignoraţi. Lor li s-a oferit posibilitatea să locuiască în apartamente. De unde vine graba asta de a le privatiza? E o urgenţă asta?

Cum primarul Chirtoacă a declarat că unii dintre „cuceritorii” primăriei au primit anterior apartamente şi terenuri pe care le-au vîndut, ar trebui să existe cineva în ţara asta care să verifice cum stau lucrurile în realitate. Trebuie să ştim ce a primit fiecare de la stat şi ce a vîndut apoi fiecare. Să vedem cît de întemeiate le sînt pretenţiile recente. De asemenea, pornind tot de la declaraţiile primarului, ar trebui să se vadă ce au făcut aceste persoane înainte să se refugieze. Lucrurile trebuie limpezite. Altminteri rămînem într-un con al derutei.

Oricare ar fi însă situaţia, comportamentul agresiv al cuceritorilor primăriei nu poate fi tolerat. E ceva care sfidează normalitatea.

Şi mai e ceva, stimaţi ascultători. Dacă poliţia nu poate evacua intruşii dintr-o instituţie de stat, cum poate să ajute ea un biet cetăţean în casa căruia dă buzna un răulean? Eu nu am un răspuns pentru această întrebare şi aştept să văd cu ce se termină povestea asta dizgraţioasă.

XS
SM
MD
LG