Linkuri accesibilitate

BEC din România anunță măsuri pentru ameliorarea votării în străinătate în turul al doilea al alegerilor prezidențiale


Pentru a fluidiza procesul de vot la secţiile din străinătate, Biroul Electoral Central din România a decis că la turul de balotaj al alegerilor prezidenţiale, alegătorii din străinătate vor putea veni cu declaraţia pe proprie răspundere printată şi completată, urmând să o semneze şi dateze în secţie. Duminică, 2 noiembrie, la o serie de secţii de votare din Republica Moldova, Marea Britanie, Franţa şi Italia, mulţi alegători nu au apucat să voteze, deşi au stat la coadă ore în şir. Tot BEC a decis că secţiile de votare trebuie să aibe personalul complet.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta, care este şi candidatul social-democrat în turul de balotaj din 16 noiembrie, a declarat la o emisiune televizată că toată echipa Ministerulu de externe va fi obligată să demisioneze dacă un singur român nu poate vota în străinătate, relatează Mediafax.

„Ministrul de Externe va fi cred că la Londra , toţi secretarii de stat şi conducerea Ministerului de Externe vor fi la Berlin, la Paris, unde au fost probleme în trecut, iar eu le-am spus foarte clar: pe 16 noiembrie trebuie să voteze toţi românii care vor să voteze. Dacă rămâne un român care a vrut să voteze şi care din cauza organizării nu a votat, pleacă toată echipa de la MAE”, a mai declarat Ponta marţi seară.

XS
SM
MD
LG