Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Evenimentul Zilei”


Invitata noastră de astăzi este Cristina Brumă.

În Evenimentul zilei de mâine puteţi citi materialul „Mulţumim fratelui rus. Economia Republicii Moldova va înregistra o creştere nesemnificativă în acest an”, semnat de Anatol Moraru.

Economia Republicii Moldova va înregistra o creştere de doar 2% în acest an, faţă de aproape 4% conform prognozelor anterioare ale experţilor de la Institutul Naţional de Cercetări Economie (INCE) din cadrul Academiei de Ştiinţe. Pe lângă factorii interni, care cauzează reducerea ritmului de creştere a economiei, situaţia regională, în special, embargourile impuse de Rusia, au un „aport” semnificativ, potrivit studiului „Tendinţe în economia Moldovei”, publicat marţi.

Un al material se intitulează „Două milioane de dolari, „aruncate” de partide în primele două săptămâni de campanie”.

Primele 16 partide înregistrate de Comisia Electorală Centrală (CEC) în campania electorală pentru alegerile din 30 noiembrie au cheltuit în total peste 26 de milioane de lei în doar primele două săptămâni.

Iar în pagina doi găsiți articolul „Șase luni fără vize în Europa! Visul moldovenilor văzut cu ochii”, scris de Ileana Rusu.

„În jumate de an, de când R. Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize, 297.178 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană și Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră, cei mai mulți conaționali au ales să meargă în UE prin punctul de trecere Leușeni. Majoritatea cetățenilor consideră că obținerea ridicării vizelor este cea mai mare realizare din ultimii ani.”

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG