Linkuri accesibilitate

Partidul Acţiunea Democratică (PAD)


A fost înregistrat la 16 ianuarie 2012.

PAD participă în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 cu sloganul „Moldova pentru oameni!” Este numărul 17 în buletinul de vot. Pe lista electorală sunt 60 de bărbați și 27 de femei. Pe primele locuri sunt: Mihai Godea, Mihai Magdei, Natalia Ciobanu, Alexandru Lipcan și Valentin Friptu.

Pe 4 mai 2011, deputatul Mihai Godea, prim-vicepreședinte PLDM, a părăsit rândurile Partidului Liberal Democrat din Moldova. Godea a declarat atunci că PLDM şi PCRM ar urma să creeze o coaliţie de guvernare. În vara lui 2011, deputatul însoţit de un grup de iniţiativă a lansat Mişcarea politică „Platforma Alternativă Democratică”. Ulterior, Mihai Godea a anunţat formarea unui nou partid pe scena politică din Republica Moldova. Godea a votat pentru alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de președinte al țării. Prioritatea numărul unu al partidului este integrarea europeană a Republicii Moldova.

Partidul Acţiunea Democratică a fost înregistrat la 16 ianuarie 2012. Doctrina: liberalism modern. Preşedinte: Mihai Godea.

Lista electorală

XS
SM
MD
LG