Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Membrii și susținătorii Partidului Socialiștilor vor să protesteze în fața Guvernului, împotriva faptului că în Rusia, pentru alegerile din 30 noiembrie, vor fi deschise numai cinci secţii de votare. Iniţial fusese vorba de 15, dar numărul a fost redus în şedința de guvern de luni pe motiv că participarea la vot a moldovenilor din Rusia la ultimele alegeri generale a fost scăzută, nejustificând mai multe centre de votare.

Reprezentanţii Consiliul Naţional al ONG-urilor, Consiliul Naţional pentru Participare, Coaliţia Civică pentru Alegeri Libere şi Corecte, Alianţa Anticorupţie şi Iniţiativa Civică pentru Integritatea în Serviciul Public organizează acţiunea publică „In memoriam angajamentelor clasei politice faţă de democraţia, pluralismul şi sănătatea societăţii ”.

Coaliţia „Control Civic – Alegeri 2014” prezintă rezultatele celui de al treilea raport de monitorizare a campaniei electorale.

La Viena, Iranul şi grupul statelor member permamente în Consiliul de Securitate, plus Germania, reiau negocierile privind programul nuclear al Teheranului, care se bănuieşte că ar avea o componentă militară.

Preşedintele Turciei, Tayip Erdogan, este aşteptat în Letonia.

Preşedintele Austriei va face o vizită în Grecia.

Vizita calificată drept istorică, la Belgrad, a premierului albanez Edi Rama, care urma să aibe loc astăzi, este amînată pentru începutul lunii noiembrie ca urmare a ciocnirilor violente de la meciul de fotbal Serbia-Albania.

XS
SM
MD
LG