Linkuri accesibilitate

Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

În Republica Moldova are loc Săptămâna națională a Voluntariatului 2014. În premieră lansarea a fost găzduită nu de capitală, ci de orașul Soroca. Potrivit IPN, voluntarii vor organiza activități în folosul unor categorii sociale defavorizate, inclusiv persoanele dependente de droguri, comunitățile de romi sau persoanele vârstnice.

În capitală, la prânz, este programată în preajma Arcului de Triumf lansarea campaniei electorale a Partidului Popular din Republica Moldova.

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene se reunesc astăzi la Luxemburg pentru a discuta mai multe chestiuni de actualitate, în frunte cu răspunsul blocului cu 28 de membri la epidemia Ebola din Africa. Reuniunea vine după ce Națiunile Unite și Statele Unite au spus că țările bogate ale lumii nu-și țin promisiunea de a ajuta mai mult la contracararea maladiei soldată deja cu mii de decese în țări ca Liberia, Sierra Leone și Guineea.

Parlamentul European intră în sesiune plenară până în 23 octombrie. Mâine, marți, ar urma să anunțe laureatul premiului Saharov pentru drepturile omului pe anul 2014, iar miercuri ar trebui să voteze componența noii Comisii Europene condusă de Jean Claude Juncker.

Organizația Amnesty International va prezenta un raport despre posibile crime de război în estul Ucrainei.

Comisarul european al energiei Guenther Oettinger vizitează Kievul cu speranța unui acord ruso-ucrainean în privința livrărilor de gaze naturale rusești.

XS
SM
MD
LG