Linkuri accesibilitate

În R.Moldova începe săptămâna combaterii traficului de fiinţe umane, la Milano are loc al 10-lea summit euro-asiatic, la Bruxelles se anunţă cîștigătorul premiului Andrei Saharov.

În Moldova continuă campania electorală. Asociația PromoLEX prezintă al doilea raport de monitorizare a campaniei pentru scrutinul din 30 noiembrie. Tot PromoLEX impreuna cu Centrul de Resurse Juridice si de Asociatia pentru Guvernare eficienta si responsabila organizeaza o conferinta de presa în care se va cere guvernului reglementarea concursului public pentru selectarea judecatorilor la Curtea Constituţionala.

Ministerul de externe de la Chișinău lanseaza săptămâna combaterii traficului de fiinţe umane.

Vicepreşedinţii Parlamentului Letoniei, Inese Libina-Egnere şi Andrejs Klementjevs se afla în vizită în R. Maldova.

La Milano începe al 10-lea summit euro-asiatic la care participa si presedintele Rusiei Vladimir Putin. Se asteapta ca in ultima zi a reuniunii, la un mic dejun de lucru sa fie prezent si presedintele Ucrainei Petro Poroşenko, iar cei doi lideri sa reuseasca sa discute fata in fata. Pe agenda reuniunii se află și criza ucraineană.

Va fi prezent și premierul Chinei Li Keqiang, care tocmai a semnat la Moscova un important pachet de acorduri comerciale cu Rusia. Pina acum China comunista s-a abţinut de a lua partea in disputa legata de Ucraina nici Rusiei si nici Occidentului.

La Bruxelles se anunţă cîștigatorul premiului Andrei Saharov. Ministrii sănătății din ţările Uniunii Europene discută masuri de combatere a virusului Ebola.

Este posibil ca si UE sa impună controale pe aeroporturi pentru a verifica de starea de sanatate a persoanelor care vind din zone considerate „vulnerabile”. Statele Unite și Marea Britanie fac deja asta.

Presedintele Vladimir Putin vizitează capitala Serbiei Belgrad, pentru diacuții pe teme politice și energetice.

La Națiunile Unite astăzi e Ziua Alimentației globale.

XS
SM
MD
LG