Linkuri accesibilitate

Nu ai ce să faci. Poate doar să nu mai circuli cu microbuzul.

Ţara arde, iar baba se piaptănă! Cam aşa stau lucrurile cu felul în care e soluţionată problema microbuzelor în Chişinău. E greu de înţeles ce viitor ne aşteaptă. Ba edilii schiţează un soi de severitate, provocînd protestele oamenilor cu microbuze, ba devin mai indulgenţi. Iar microbuzele continuă să care cetăţeni. Şi nu ar fi ăsta cel mai grav lucru dacă n-ar exista accidente soldate cu morţi şi răniţi. Dar accidentele se cam ţin lanţ, revin cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună.

Deunăzi s-a consumat un nou episod al acestei istorii sinistre. S-au lovit un microbuz de pe ruta 171 cu un camion. Rezultatul e trist: doi morţi şi cîţiva răniţi. Şi ce va fi?

Mă tem că nimic notabil nu se va întîmpla. Se va vorbi în presă o zi-două, edilii vor deveni din nou mai severi, vor spune că a venit timpul unor transformări, va fi pesemne pedepsit niţel şoferul microbuzului şi… cam atît. Microbuzele vor continua să cutreiere urbea, dornice de a strînge mai mulţi pasageri de pe marginea drumului. Aşa a fost după fiecare accident, aşa cred că va fi şi acum. Nu pot nişte accidente banale să oprească businessul cu microbuze.

De aceea, nici nu prea ai ce spune despre recentul accident. El a avut loc şi, din nefericire, vor urma altele. Nu ai ce să faci. Poate doar să nu mai circuli cu microbuzul sau să te rogi ca accidentul să nu se întîmple atunci cînd eşti tu în maxi-taxi…

XS
SM
MD
LG