Linkuri accesibilitate

Partidul Popular Creștin Democrat (PPCD)


PPCD participă în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 cu sloganul „Planul Roșca”. Este numărul 2 în buletinul de vot. Pe lista electorală sunt 63 de bărbați și 21 de femei. Pe primele 5 locuri sunt: Iurie Roșca, Victor Ciobanu, Dinu Țurcanu, Igor Ciuru și Radu Bușilă. În alegerile de anul acesta, PPCD vine cu un nou simbol electoral, un cerc alb pe un fundal kaki (culoare galbenă-cafenie cu nuanţe verzi) cu o sabie în mijloc şi cu inscripţia „Planul Roşca”.

PPCD a fost un partid parlamentar până în 2009. În 1988 a fost creată Mișcarea Democratică pentru Susținerea Restructurării, prima mișcare care a avut drept scop declararea independenței, revenirea la alfabetul latin și limba română, edificarea statului de drept. În 1989 se formează Frontul Popular din Moldova, în 1992 își schimbă numele în Frontul Popular Creștin Democrat, iar din 1999 este Partidul Popular Creștin Democrat.

Potrivit Barometrului de Opinie Publică din aprilie 2014, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare PPCD ar acumula 0,6 la sută din voturi.

Partidul Popular Creștin Democrat a fost înregistrat la 20 mai 1989. Doctrina: creștin-democrație. Președinte: Victor Ciobanu

Lista electorală

Program electoral

XS
SM
MD
LG