Linkuri accesibilitate

Vasile Bumacov face precizări despre acordarea sprijinului financiar pentru producătorii de fructe


Ministrul agriculturii Vasile Bumacov, a declarat într-un interviu cu Europa Liberă că mecanismul după care se vor distribui banii de despăgubiri pentru producătorii de fructe afectaţi de embargoul rusesc nu a fost „bătut în cuie”. Luni, Petru Maleru, directorul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură, declara că despăgubirile vor fi plătite în ordinea în care s-au depus cererile, aceasta fiid stabilită în sistemul computerizat al Agenţiei.

Tot ministrul agriculturii Vasile Bumacov a mai declarat că atât Regulamentul privind modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor de fructe cât şi hotărârea de guvern în baza căruia a fost stabilit, cel mai probabil vor trebui modificate. Neschimbată va rămâne însă suma totală a despăgubirilor promisă iniţial, de 138 de milioane de lei.

„Bani se vor acorda atâţia câţi au fost promişi. Dacă vom avea şi alte surse, vom încerca să compensăm. Cred că ceea ce este prevăzut în Legea bugetului nu poate fi schimbat nici de un ministru, nici de un guvern. Asta este.”

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG